avtohisa zalar

PON – PET 08:00 – 18:00

SOB 08:00 – 12:00

Novi Hyundai Tucson HEV in PHEV

Kaj kratici HEV in PHEV sploh pomenita?

Kratica HEV pomeni Hybrid Electric Vehicle, kar v prevodu pomeni Hibridno Električno Vozilo.

Kratica PHEV pa pomeni Priključno Hibridno Električno Vozilo.

Največja razlika med njima, je v tem, da se PHEV vozilo poleg rekuperacije polni tudi s polnilcem, HEV vozila pa se lahko polnijo samo z rekuperacijo – sama, recimo ko se spuščate po bregu, takrat ko je vozilo v prostem teku ali ko zavirate.

Razlika je tudi v velikosti elektromotorja, ter posledično moči in porabi samega avtomobila.

Tucson HEV ima turbo bencinski 1.6 motor, ki ima 180 konjskih moči, elektro motor pa jih ima 60, skupaj imata 230 konjskih moči. Tucson PHEV pa ima enak motor s 180 konjskimi moči ter malo večji elektro motor, ki ima 90 konjskih moči, skupaj tako lahko dosežeta neverjetnih 265 konjskih moči.

Hibridna vozila so vedno pogostejša, saj zaradi dodatne baterije, katera se polni z zaviranjem ali celo s polnilcem občutno zmanjšamo porabo in posledično tudi emisije, poveča se moč avtomobila.

Pri samem Tucsonu, pa za brezhibno vožnjo poskrbi še odličen DCT menjalnik, zaradi katerega je menjavanje prestav nečutno, ter prav tako tudi ni prekinitve navora na kolesa.

Znamka Hyundai s tehnologijo HEV in PHEV, ter z REKUPERACIJO prekaša ostale avtomobilske znamke. To lahko ugotovite tudi sami.

Obiščite nas in HEV ter PHEV preizkusite sami v novem Hyundai Tucsonu.

Za več informacij smo za vas na voljo na telefonih:  040/490-070 ali +386 (0)1 78 81 999

Delite novico

Več novic

Tlak v pnevmatikah - Avtohiša Zalar
Tlak v pnevmatikah

Tlak v pnevmatikah Pravilno nastavljen tlak v pnevmatikah je ključnega pomena za varno in učinkovito vožnjo. Preverjanje tlaka pnevmatik je ena izmed najpomembnejših vzdrževalnih nalog,

Avtomatski žarometi - Avtohiša Zalar
Avtomatski žarometi Hyundai

V svetu avtomobilizma, kjer tehnologija napreduje z neverjetno hitrostjo, Hyundai ostaja v ospredju z inovacijami, ki ne le izboljšujejo udobje vožnje, temveč tudi zagotavljajo večjo