avtohisa zalar

PON – PET 08:00 – 18:00

SOB 08:00 – 12:00

Hyundai – kako se je znamka razvila v tako uspešno?

Južnokorejski proizvajalec avtomobilov – znamka Hyundai trenutno zaposluje že več kot 75.000 ljudi po vsem svetu, pri čemer so vozila Hyundai na trgu v več kot 193 državah.

Toda, kako je Hyundai postal tako uspešen?

V tem članku si bomo ogledali zanimivo zgodovino znamke, vse od njegovih začetkov in kateri modeli so trenutno na voljo – tudi kateri izmed teh so na voljo z hibridnim oziroma električnim pogonom.

Kdaj je Hyundai začel izdelovati avtomobile?
Znamka Hyundai je bila ustanovljena daljnega leta 1947, a s proizvodnjo avtomobilov so začeli šele leta 1967, saj so prej delovali v drugih dejavnostih. Prvi model znamke Hyundai je bil model Cortina, ki so ga leta 1968 razvili v sodelovanju z znamko Ford. V sodelovanju z drugimi so se razvoja novega modela lotili februarja 1974 in tako je leta 1976 nastal prvi korejski avtomobil z imenom Hyundai Poni z 1,2-litrskim Mitsubishi bencinskim motorjem. V določenih delih sveta je hitro postal prodajna uspešnica – že leta 1985 pa so pri znamki izdelali milijon primerkov avtomobilov znamke Hyundai. Vsekakor lahko rečemo, da je znamka Hyundai več kot le odlično začela svojo pot kot proizvajalec avtomobilov.

hyundai avtohisa zalar ljubljana i10 i30 tucson kona prodaja servis 148 1280x853 1
Hitro in zavzeto so nadaljevali z razvojem novih avtomobilov…

Nov model imenovan Sonata je sledil leta 1988. To je bil prvi avtomobil Hyundai, ki so ga izdelali izključno z uporabo lastne tehnologije. Do leta 1990 je Hyundai proizvedel štiri milijone vozil. Poleg svoje tehnološke neodvisnosti je Hyundai izdelal svoj prvi štirivaljni bencinski motor, vključno z menjalnikom.

Hyundai je ves čas želel postati eden izmed večjih avtomobilskih proizvajalcev. Za dosego tega cilja so začeli pospešeno vlagati v dolgoročne raziskave, razvoj in oblikovanje. Leta 1998 je Hyundai pridobil večino znamke Kia Motors.

Velike investicije so se Hyundaiju obrestovale, saj so z 21. stoletjem še pospešili razvoj novih avtomobilov in prodaja je začela prav tako pospešeno rasti. Leta 2004 se je Hyundai v raziskavi JD Power, ki je temeljila na kakovosti in zanesljivosti, izenačil z znamko Honda, s čimer je bil drugi za znamko Toyota, ki je bila na samem vrhu. Po poročanju raziskave Consumer Report je bil Hyundai leta 2010 priznan kot četrti najboljši proizvajalec avtomobilov na svetovni ravni – to so ocenili glede na zanesljivost, udobje in zmogljivosti. Vse do danes se je uveljavil kot zanesljiva in kakovostna znamka, ki ponuja odlično razmerje med vrednostjo in ceno. Od takrat Hyundai še vedno kraljuje na samem vrhu lestvic svetovnega merila!

Ne smemo pa spregledati tudi tega, da je velik del znamke Hyundai tudi ladjarstvo in prevozi. Hyundai osebna vozila so le manjši del njihovega dela – ukvarjajo se tudi z železarnami, imajo tovarno z akumulatorji, orožjem. Posebnost Hyundaia je, da če si nekaj zadajo, to tudi realizirajo in po tem se razlikujejo od drugih. Tukaj se skriva njihova veličina!

Znamka Hyundai je uspešna tudi v motošportu – Hyundai WRC

Ste vedeli, da se lahko znamka Hyundai pohvali tudi z izjemno uspešnimi rezultati v motošportu Hyundai WRC kjer nastopajo z različnimi Hyundai modeli.

hyundai avtohisa zalar ljubljana i10 i30 tucson kona prodaja servis 146 1280x853 1
Hyundai športni terenci SUV – kako se je začela pot?

Hyundai Santa Fe je bil prvi Hyundaijev športni ternec SUV in predstavljen je bil leta 2000. Že prva generacija je bila izjemno priljubljena, kljub nekoliko nenavadnim videzom je bila najbolj prodajani Hyundai in eden od avtomobilov, ki so zaslužni za to, da se je Hyundai pospešeno začel pridobivati na prodajnih številkah. Bil je tako uspešen, da je imel Hyundai včasih celo težave pri proizvodnji, saj so jih prodali več kot so jih lahko izdelali.

Druga generacija modela Santa Fe je bila predstavljena leta 2008 in je doživela skoraj enak uspeh. Po raziskavi Consumer Reports je bil nagrajena kot “najboljša izbira” med najboljšimi 10 vozili tistega leta. Tretja generacija Santa Fe je bila predstavljena leta 2012 in je prišla v dveh različicah, sedaj pa je na voljo že četrta generacija, ki je izjemno tehnološko napredna.

Hyundai električna vozila – zgodovina in trenutni modeli

Hyundai je povsem električni avtomobil prvič razvil leta 1991 – model Sonata.  FGV-1 je bilo hibridno električno vozilo, ki je bilo predstavljeno na avtomobilskem salonu v Seulu leta 1995. Hibridno vozilo druge generacije je bilo proizvedeno leta 1999 in je bilo imenovano FGV-2. Hyundai je serijsko začel proizvajati hibridna električna vozila leta 2009. Ta vozila so vključevala modela Santa Fe Hybrid in Sonata Hybrid poleg ostalih modelov. Od marca 2014 sta Hyundai in Kia skupno prodala že več kot 200.000 hibridov! Leta 2016 je Hyundai predstavil model IONIQ – prvi avtomobil na svetu s tremi električnimi motorji. Sedaj je znamka Hyundai med najbolj inovativnimi avtomobilskimi proizvajalci glede ponudbe mobilnosti prihodnosti – električnih in hibridnih vozil. Kateri modeli so trenutno na voljo, pa si lahko pogledate spodaj.

hyundai avtohisa zalar ljubljana i10 i30 tucson kona prodaja servis 20 1280x853 1
Katere modele ima Hyundai trenutno v ponudbi?

Hyundai je dandanes izjemno velik avtomobilski proizvajalec in v svetu električnih in hibridnih avtomobilov postavlja nove smernice. Hyundai je uspel razviti generacijo vozil, ki poudarjajo izjemen dizajn in vrhunsko tehnologijo po dostopni ceni širši množici ljudem.

Trenutni modeli v ponudbi znamke:

  • Hyundai i10
  • Hyundai i20
  • Hyundai i30, Fastback, Wagon, N Line in N
  • Hyundai Kona
  • Hyunai Tucson, N line
  • Hyundai Santa Fe
  • Hyundai Ioniq hibrid in priključni hibrid
  • Hyundai Ioniq električni
  • Hyundai Kona električni in priključni hibrid

Preverite trenutno ponudbo pri naših prodajnih svetovalcih. Za vsa dodatna vprašanja so vam na voljo naši prodajni svetovalci na telefonski številki: 040/490-070 ali +386 (0)1 78 81 999  in po elektronski pošti: prodaja@avtohisa-zalar.siNa vsa vprašanja vam bomo z veseljem odgovorili.

hyundai avtohisa zalar ljubljana i10 i30 tucson kona prodaja servis 9 1280x853 1

Delite novico

Več novic

Tlak v pnevmatikah - Avtohiša Zalar
Tlak v pnevmatikah

Tlak v pnevmatikah Pravilno nastavljen tlak v pnevmatikah je ključnega pomena za varno in učinkovito vožnjo. Preverjanje tlaka pnevmatik je ena izmed najpomembnejših vzdrževalnih nalog,

Avtomatski žarometi - Avtohiša Zalar
Avtomatski žarometi Hyundai

V svetu avtomobilizma, kjer tehnologija napreduje z neverjetno hitrostjo, Hyundai ostaja v ospredju z inovacijami, ki ne le izboljšujejo udobje vožnje, temveč tudi zagotavljajo večjo