avtohisa zalar

PON – PET 08:00 – 18:00

SOB 08:00 – 12:00

EV – Električna Vozila, lahko pa bi tudi rekli skok v prihodnost

Hyundai vam ponuja veliko modelov avtomobilov, ki imajo možnost hibridnega pogona. Po mojem mnenju je hibridni pogon velik skok v prihodnost, saj se zaradi njega zmanjšuje poraba goriva in posledično upadajo tudi vrednosti emisij. Opazno pa se poveča moč motorja.

Električna vozila, pa so popolnoma druga dimenzija.

Pri električnih vozilih ni emisij, je večja moč motorja ter navora. Predvsem pa so občutno manjši stroški za gorivo, no v tem primeru elektriko.

Bodimo realni, tudi električni avtomobili niso popolnoma brez emisij. Na primer, kako pa se pridobiva elektrika? Res je še vedno veliko elektrike pridobljene na osnovi neobnovljivih virov, ampak se ta odstotek vedno manjša, vedno več je elektrarn z obnovljivimi viri, na veter, sonce, in pa seveda hidroelektrarn s katerimi pridobivamo 25% vse elektrike v Sloveniji.

Znamka Hyundai je splošno naravnana na način pridobivanja električne energije iz obnovljivih virov, saj ima lastno proizvodnjo generatorjev- vetrnic za vetrne elektrarne in solarnih modulov/elektrarn. Vrnimo se k vozilom.

Hyundai vam ponuja kar 3 električna vozila. Ioniq EV, Kona EV ter najnovejši IONIQ 5, so modeli ki ponujajo popolnoma električno vožnjo. Njihova elegantna in tiha vožnja, vas bo definitivno prepričala. Močnejši 64kW model električne Kone, doseže od 0 do 100 km/h v zgolj 7,9 sekundah in vam ponuja neverjetnih 150 kW (200KM) moči ter 395nm navora. Z le enim polnjenjem pa lahko naredite neverjetnih 484 km!

Po aktualnih cenah elektrike, vas eno polnjenje takega avtomobila doma, stane približno 10€.

Če pa imate rajši izgled limuzine kot pa SUV-ja, je za vas Ioniq prava izbira. Ioniq vam ponuja kapaciteto baterije kar 38,3 kWh, moč motorja pa znaša 100kW (136KM) ter 295nm navora kar pripomore k bliskovitem pospeševanju. V našem salonu imamo na voljo za ogled prav ta modela, električno Kono pa lahko tudi preizkusite, zato ste k nam vedno vljudno vabljeni.

Za več informacij smo za vas na voljo na telefonih:  040/490-070 ali +386 (0)1 78 81 999

Delite novico

Več novic

i-pedal
i-pedal

i-pedal Funkcija I-Pedal v Hyundai Ioniq predstavlja revolucionarno doživetje vožnje. Omogoča vožnjo z enim samim pedalom, kar pomeni, da lahko pospešujete in zavirate s samo

Opozorilo na pozornost voznika
Opozorilo na pozornost voznika

Opozorilo na pozornost voznika V Hyundai Koni smo vam prinesli več kot le avtomobil; prinesli smo vam varnostno funkcijo, ki razume in varuje vas –