Leta 2022 je Hyundai začel z izdelavo novega modela IONIQ 6. Novo električno vozilo zgrajeno na platformi E-GMP je tokrat limuzina. V juliju 2022 je bil razkrit na mednarodnem motoršovu v Busanu, v Južni Koreji. 

Vozilo odlikuje najnovejša tehnologija, dovršen električni pogonski sklop ter vrhunske varnostne sisteme s katerimi je pridobil najvišje ocene na Euro NCAP testu za zaščito potnikov, pešcev ter delovanje varnostnih asistenčnih sistemov.

Ni dvoma da je novi IONIQ 6 odlično cestno vozilo, vendar pa je Hyundai-ev športni oddelek “N” zanimalo predvsem kako se obnese na progi. Lotili so se predelav in rezultat je bil novi “Rolling lab” imenovan RN22e.

 

Od produkcijskega IONIQ-a 6 se RN22e razlikuje po večjem sprednjem in zadnjem koloteku in posledično širšimi blatiniki, dirkalno orientirani aerodinamiki, večjih ter širših kolesih in pnevmatikah, zavorni in hladilni sistem sta bila prav tako nadgrajena da dohajta 160 kW sprednji motor ter 270 kW zadnji motor. Skupaj motorja premoreta 430 kW moči (~ 570 konjskih moči) in 740 Nm navora.
Dirkalnik se tudi ponaša z sistemom za razporejanje navora (e-TVTC electronic Torque Vectoring by Twin Clutch), ki razporedi navor med pogonskimi kolesi glede na želje voznika. Zaradi tega sistema premore tudi posebno funkcijo drsenja imenovano N Drift.

Elektriko shranjuje v 77,4 kWh baterijskem paketu, ki je zmožen tudi hitrega polnjenja z 400 ali 800 V. Od stanja napolnjenosti 10% do 80% se napolni v manj kot 18 minutah.

 V Hyundai N razvojnem centru si prizadevajo, da bi tehnologijo, razvito in testirano na RN22e, kmalu lahko vgradili v cestno vozilo in tako predstavili prvi električni N.

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.