Ker si želimo, da bi v vožnji užival tudi v manj ugodnih, zimskih vremenskih razmerah, smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Za varno zimsko vožnjo je potrebna previdnost, izpravno vozilo in dodatna pazljivost za volanom!

1. Prepričajte se o stanju vašega vozila – naj bo vaše vozilo pripravljeno na zimske razmere!

Zima obremenjuje vaše vozilo, zato morate biti še bolj temeljiti pri vzdrževanju. Preverite pnevmatike, ali imajo dovolj profila, kakšno je stanje akumulatorja, brisalcev in tako naprej. Priporočljivo je, da tlak v pnevmatikah preverjate vsaj parkrat mesečno – da zagotovite čimvečjo varnost na cesti. Svojo varnost lahko povečate z novimi oziroma boljšimi pnevmatikami, starejše in slabše pnevmatike nudijo precej manj oprijema.

Sicer pa so zimske pnevmatike zasnovane tako, da zagotavljajo najboljši oprijem v slabših, zimskih razmerah. Zimske pnevmatike izboljšajo oprijem na snegu in ledu ter so oblikovane z mehkejšo, bolj prožno gumijasto zmesjo, ki zagotavlja boljši oprijem tudi pri nizkih temperaturah.

Poskrbite tudi za to, da so svetila na vozilu čista in v dobrem stanju, če pa ima vaš avto meglenke, jih preglejte ter jih obvezno uporabljajte takrat, ko je to potrebno. Tako boste videli dlje in povsod!

Pa veste, na kaj vse morate biti pozorni pri vzdrževanju vozila? Za vas imamo odgovor pri Avtohiši Zalar v naslednjih nekaj točkah – seveda smo za vas tukaj mi, Avtohiša Zalar, kjer za vaš avtomobil nudimo vse na enem mestu!

Za podrobnejše informacije nas prosimo pokličite na telefonsko številko 041 611 920 ali pa nam pišite na servis1@avtohisa-zalar.si.

2. Pred vožnjo z vozila očistite sneg in led – zagotovite si jasen pogled na cesto!

To je zelo pomembno! Od megle in ledu na zunanji ali notranji strani stekel, do slabih žarometov, do praznega rezervoarja čistila za stekla. Prepričajte se, da sistemi za ogrevanje in hlajenje vašega avtomobila delujejo pravilno.

Ne pozabite! Pri sebi imejte vedno strgalo za led, metlice in krpice za čiščenje stekel in zunanjosti vozila. Poskrbite, da bo rezervoar tekočine za brisalce vašega avtomobila napolnjen in da so metlice brisalcev v dobrem stanju.

 

3. Pred speljevanjem počakajte par minut, da se motor segreje

Zjutraj morate imeti potrpljenje in pustiti, da se motor v vašem avtomobilu vsaj malce ogreje. Tako boste še dolgo lahko uživali v vašem avtomobilu!

 

4. Previdnost na cesti ni nikoli odveč!

Vedite, da previdnost ni prav nikoli odveč pri vožnji v katerihkoli razmerah, a zimske razmere so še predvsem občutljive in zahtevajo največ zbranosti. Pomembno je, da hitrost vozila zmanjšate in jo prilagodite razmeram ter stanju vozišča. Ne pozabite povečati varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred vami. Vedno zavirajte narahlo in ne spreminjajte smeri vožnje sunkovito!

Fotograf naslovne fotografije: Pigoff Photography. 

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.