Dandanes smo se že kar sprijaznili z dejstvom, da nas v sodobnih avtomobilih zadnjega desetletja ali dva, na cesti zvesto spremljajo razni asistenčni sistemi. Kljub temu, da asistenčni sistemi ne pomenijo bolj sproščujoče vožnje same po sebi, pa obenem izjemno močno pripomorejo k splošni varnosti in udobju na naših vsakodnevnih poteh! Za vas smo ravno v ta namen opisali in predstavili nekaj najbolj pogostih asistenčnih sistemov, ki jih lahko najdete v sodobnih avtomobilih. Tako boste lahko točno vedeli kaj nekatere oznake pomenijo!

V primeru pa, da boste imeli dodatna vprašanja med prebiranjem prispevka pa smo vam z veseljem na voljo, Luka Pogorelc, prodajni svetovalec vozil, tel. 040/490-070


1. Radarski tempomat

Deluje kot navadni tempomat, le da popolnoma samodejno pospešuje in zavira glede na vozilo pred vami. To v praksi pomeni, da boste imeli vedno ustrezno varnostno razdaljo med vozilom pred vami. Razdaljo lahko nastavite sami, omogoča pa tudi omejevalnik hitrosti s katerim si zagotovite, da boste vedno vozili po omejitvah.

 

2. Prilagodljivi LED žarometi

LED žarometi predstavljajo najnovejšo in najbolj izpopolnjeno tehnologijo osvetljevanja. Varnejša in predvsem bolj vidna vožnja (zlasti ponoči) je izjemno pomembna. S tehnologijo prilagajanja pa žarometi sledijo zavoju in tako je vsak del ceste optimalno osvetljen.

Najboljša stvar omenjenih sistemov pa je zagotovo ta, da bodo vašo vsakdanjo pot naredili bolj enostavno, udobno in bolj sproščeno. Vse to pa seveda vpliva na večjo varnost med samim potovanjem.

 

3. Opozarjanje pri spremembi varnostnega pasu

Velikokrat se zgodi, da na avtocesti ali drugih večpasovnih cestah nezavedno zamenjamo vozni pas. To je seveda lahko zelo nevarno, za kar pa poskrbi asistenčni sistem z dosegom približno 70 metrov, ki zaznava vozila na levem in desnem voznem pasu, opozori voznika ter po potrebi celo zavije nazaj! Koristno, kajne?


4. Zadnja in sprednja kamera

Brez kamer si dandanes skorajda ne predstavljamo več parkiranja. Naj bo tudi vaš avtomobil opremljen s kamerami, saj si boste tako olajšali vsakodnevno parkiranje. Dodatno lahko izberete tudi asistenta za parkiranje, ki za vas najde primerno parkirno mesto in vam pomaga pri parkiranju!

5. Opozarjanje na bočni mrtvi kot

Izjemno pomemben sistem, ki skrbi za vozila v vašem mrtvem kotu. Le-ta vas v primeru vozila v vašem mrtvem kotu tako zvesto obvesti. To je še posebej pririočno na avtocestah, kjer se vozila po prehitevalnem pasu vozijo hitro in tako se lahko prepričamo, da pri menjavi pasu ni nobenega vozila v mrtvem kotu.

6. Prepoznava prometnih znakov, samodejno zaviranje

Premišljeno zasnovana tehnologija lahko združuje več senzorjev in kamer ter tako v največji možni meri skrbi za vašo varnost. Za vas prepoznava prometne znake, opozarja na zapuščanje voznega pasu, na ovire in še veliko več.

7.Opozarjanje na promet za vozilom

Kolikokrat ste že šli iz parkirnega prostora vzratno, brez da bi točno vedeli, če je prosto? Velikorat vozil enostavno ne vidimo in tukaj več kot prav pride tak sistem, ki deluje več deset metrov v vse smeri in v primeru, da zazna vozilo opozori z zvočnim in vizualnim opozorilom.

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.