Hyundai je napovedal ustanovitev svoje nove blagovne znamke, ki se bo imenovana Ioniq. Le-ta bo namenjena vsem vozilom, ki bodo imela vgrajeno baterijo (torej za električne modele).

Hyundai bo z blagovno znamko Ioniq v prihodnjih štirih letih predstavil tri nove modele, v prihodnjih letih pa obljublja še več dovršenih modelov. O vseh teh modelih Hyundai pravi, da bo združil svoje trenutne zmogljivosti električnih vozil, kot so izjemno hitro polnjenje, prostorna notranjost in izpopolnjena tehnologija. 

Prvi model, ki se bo predstavil pod znamko Ioniq, bo športni terenec Ioniq 5 srednje velikosti, ki bo na naše ceste zapeljal v začetku leta 2021. Ta model bo temeljil na Hyundaievem konceptu 45 EV, ki je bil predstavljen na lanskem avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Leta 2022 bo Hyundai predstavil limuzino imenovano Ioniq 6, tokrat na podlagi koncepta podjetja Prophecy, ki je bil razkrit marca letos. V začetku leta 2024 bo predstavljen velik športni terenec po imenu Ioniq 7.

Vsi Ioniq modeli bodo zasnovani na električni globalni modularni platformi (E-GMP), ki zagotavlja izjemno hitro polnjenje. Hyundai pravi, da bo razvoj te platforme omogočil povsem drugačno zasnovo notranjosti, kot je še ne poznamo. Ioniq je Hyundai prvič uporabil leta 2016 za označitev limuzine Ioniq, ki je na voljo v hibridnih električnih, vtičnih električnih in baterijskih električnih obrisih.

Zanimivost nove podznamke Ioniq

Liha števila pri imenu Ioniq bodo namenjena športnim terencem, soda pa limuzinam. Tako boste lahko v prihodnosti povsem preprosto ločili najrazličnejše modele znamk. O vseh novostih znamke Ioniq vas bomo seveda obveščali.

Kot dodatno zanimivost pa vam lahko povemo tudi to, da je ime Ioniq Hyundai prvič uporabil leta 2016 za označitev modela Ioniq, ki je zelo priljubljen model znamke in na voljo v kot hibrid, priključni hibrid in popolnoma električni avto. 

 

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.