Nova Opel Corsa 2019

Znamka Opel je razkrila novo generacijo izjemno priljubljenega modela Opel Corsa! Na spodnjih fotografijah opazimo sodoben pristop oblikovanja nove generacije modela Corsa, ki bo po vsej verjetnosti močno pretresla konkurenčna vozila številčnega B segmenta.

Na fotografijah lahko vidimo električno različico nove Opel Corse, ki se kot lahko sklepamo iz fotografij imenuje Corsa-e. Pri tej je električni pogonski sklop enak kot pri nedavno predstavljenemu modelu Peugeot 208 – natančneje iz različice imenovane e-208.

Preverite:

 

Opel Corsa arhitektura PSA CMP

Nova generacija modela Opel Corsa je razvita na sodobni arhitekturi imenovani PSA CMP. Zahvaljujoč novi arhitekturi je nova generacija modela Corsa 2019 na voljo z električnim pogonskim sklopom in je obenem tudi bistveno lažja. Nova generacija modela Opel Corsa je v primerjavi s prejšnjo generacijo lažja do 108 kg. To je prineslo precej boljšo učinkovitost porabe goriva in dinamičnost Opel Corse v zavoju.

Preverite tudi ostale novosti o Opel modelih:

 

Opel Corsa IntelliLux Matrix LED tehnologija

Na prvi pogled lahko vidimo, da je nova Opel Corsa precej bolj dinamična, saj je širša in nižja od trenutne generacije. Spredaj  tako opazimo bolj elegantne žaromete (prvič na voljo z IntelliLux Matrix LED tehnologijo) in nove dnimačno začinjene elemente na sprednjem odbijaču, ki poskrbijo za bolj agresiven videz.

Bočni pogled razkriva zanimivo silhueto karoserije, ki skupaj s streho v drugi barvi poskrbi za zanimiv kontrast. Zadnje luči LED so podobne drugim modelom znamke Opel.

Opel Corsa notranjost

V notranjosti opazimo največ razlik. Opel Corsa 2019/2020 je uvedla moderno zasnovano postavitev armaturne plošče, ki jo sestavljajo digitalni merilniki in velik osrednji zaslon na dotik. Prestavna ročica je pridobila na estetskem videzu.

Opel Corsa dimenzije

Corsa 2019/2020 je v primerjavi s trenutno generacijo daljša za 40 mm in širša za 18 mm, kar pomeni, da je precej bolj prostorna. Prostornina prtljažnika naj bi merila 309 litrov, kar je 25 litrov več kot trenutna Corsa.

Opel Corsa motorji

O motorjih še ni znanih veliko informacij, vendar naj bi imela Corsa-e električni pogonski sklop z močjo 100 kilovatov in akumulator kapacitete 50kWh. Pričakujte podoben WLTP-doseg 340 km. Seveda bodo na voljo tudi drugi dizelski in bencinski motorji z nizko porabo goriva in odzivnejšo močjo.

 

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.