Poletje, morje in topli sončni žarki nas v poletju povsem sprostijo. A vendar, je tu nekaj stvari na katere morate biti pozorni, če imate hišnega ljubljenčka velikokrat v avtu. Poletje je tudi čas za uživanje z vašimi hišnimi ljubljenčki, zato jim tudi poleti privoščite hladilno osvežitev! Pri Avtohiši Zalar imamo pse zelo radi, zato smo se odločili, da vam pripravimo informativni članek, s pomočjo katerega se bosta morda tudi kaj novega naučili.

Kljub temu, da večina lastnikov psov ve, da hišnega ljubljenčka ne smejo pustiti v vročem avtu Temperatura v avtomobilu se lahko v le nekaj minutah dvigne na nevarno raven, kar za pse pomeni vročinski udar.
Veliko ljudi pa se sprašuje, kaj pa če malce odprem okno? Je potem pes lahko v avtu, ko je zunaj zelo vroče? Odgovor je preprost in si ga tudi zapomnite: NIKOLI ne pustite psa pri miru v avtomobilu, tudi če so okna nekoliko odprta. Več študij je že dokazalo, da nekoliko odprta okna skorajda nič ne doprinesejo, kar pomeni, da so vaši ljubljeni hišni ljubljenčki v isti nevarnosti. Problemu se prav tako NE izgonemo, če avto parkiramo v senco – slednje sploh ne pomeni razlike.

Da se avtomobil ogreje, sploh ni treba da je tako zelo vroče…

Notranjost vozila, parkiranega pri 21 stopinjah celzij -stopinjskem vremenu, lahko doseže več kot 36 stopinj celzij v samo 20 minutah. Si predstavljate kako vroče šele lahko postane, ko je zunaj toliko še več stopinj?
Študije so pokazale, da Ameriško veterinarsko medicinsko združenje (AVMA) kaže, da pokanje okna te številke zelo malo spremeni. Parkiran avtomobil z razpokanimi okni se segreje s skoraj enako hitrostjo kot avtomobil z zamašenimi okni, ki hišne ljubljenčke ogroža.

Zakaj je bistveno bolj nevarno pustiti psa zaprtega v vročem avtu?

Dejstvo je, da se psi potijo povsem drugače kot ljudje. To pa iz razloga, ker so povsem prekriti z dflako in nimajo žlez znojnic po vsej kožni površini. Slednje pomeni, da se ohlajajo predvsem s hitrim in plitkejšim dihanjem. Vse skupaj pomeni, da se ohlajajo bistveno težje kot ljudje.

Upamo, da je bil ta prispevek informativen za vas in da boste naše nasvete upoštevali. Ne pozabite v vročih dneh tudi nase in za zaščito vaše glave uporabite priročno kapo s šiltom – ki jo lahko osvojite v eni izmed naših nagradnih iger Avtohiše Zalar!

AKCIJA MESECA JULIJA: ob rednem servisu vozila vam podarimo vodo Avtohiše Zalar!

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.