Pogosto vozite ponoči oziroma takrat, ko je na cesti temneje oziroma temačno? Želimo, da bi v vožnji užival tudi v manj ugodnih razmerah in ravno zaradi tega, smo za vas pripravili nekaj nasvetov. Za varno nočno vožnjo je potrebna previdnost, izpravno vozilo in še dodatna pazljivost za volanom!

1. Prepričajte se o vaših žarometih in lučeh

Velikokrat so žarometi tudi v povsem novih avtomobilih nepravilno usmerjeni, neenakomerni ali usmerjeni nižje, kot je potrebno. Zato se je potrebno prepričati, ali so pravilno nastavljeni. Če to preverjajte sami, uporabite navodila za uporabo – bodite potrpežljivi. Morda bo treba nekaj poskusov, preden jih boste popolnoma usmerili. Pazite le, da na novo usmerjene luči ne bodo zaslepile prihajajočega prometa.

Tudi luči, ki so pravilno usmerjene lahko oddajajo nepravilno svetlobo, zato ne pozabite na čiščenje žarometov. Najboljša rešitev je, da kupite komplet za lakiranje žarometov, s katerim odstranite meglico, da bodo vaše luči ponovno močno svetile.

Potrebujete pomoč pri pregledu luči ali vašega avtomobila? Za podrobnejše informacije nas prosimo pokličite na telefonsko številko 041 611 920 ali pa nam pišite na servis1@avtohisa-zalar.si.

2. Zatemnitev osvetlitve na armaturni plošči

 Avtomobili imajo z razlogom stikala za zatemnitev armaturne plošče. S stikali na armaturni plošči in velikimi multimedijskimi zasloni, ki so v novejših vozilih, je v vozilu veliko virov nepotrebne in moteče razsvetljave, ki vam lahko zmanjšajo vid. Zatemnitev luči na armaturni plošči lahko odstrani odseve na vetrobranskem steklu in omogoči, da se vaše oči bolje prilagodijo temi, kar močno izboljša nočno vidljivost.

3. Ne glejte v luči

Svetle luči ali ulična razsvetljava lahko ponoči zelo moti ​​vašo koncentracijo. Znotraj avtomobila so vaše oči navajene sijaja armaturne plošče in temne ceste pred seboj. Pogled usmerite stran od drugih luči na cesti in ne ozirajte se na bližajoče se dolge luči. Če imajo avtomobili za vami prižgane dolge luči, lahko vzvratno ogledalo premaknete in ga zatemnite.

4. Vožnja v nočnih razmerah – previdnost na cesti ni nikoli odveč!

Vedite, da previdnost ni prav nikoli odveč pri vožnji v katerihkoli razmerah, a nočne razmere so še predvsem občutljive in zahtevajo največ zbranosti. Pomembno je, da hitrost vozila zmanjšate in jo prilagodite razmeram ter stanju vozišča. Ne pozabite povečati varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred vami. 

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.