Kako najbolje izkoristiti rekuperacijo pri električnem avtomobilu
in s tem povečati doseg?

Rekuperacija zavorne energije, rekuperacija oziroma povrnitev zavorne energije je izjemno dovršen sistem pri električnih modelih znamke Hyundai, ki zavira vozilo, a hkrati kinetično energijo, ki se ustvarja med zaviranjem učinkovito pretvori v mehansko in nato s pretvornikom v električno energijo. Praktičen primer: pri običajnih vozilih, ki nimajo podobnega sistema se pri zaviranju kinetična energija pretvarja v toplotno s segrevanjem zavornih ploščic in kolutov, kar je vsekakor povsem neučinkovito. Vsa električna energija, ki nastane pri zaviranju pa učinkovito polni baterijo električnega vozila in tako si lahko povečate doseg in prevozite še več. Najbolje jo lahko izkoristite tako, da jo uporabljate pri vožnji po klancu, cesti navzdol! 

Aktualni nasveti za vaš jekleni konjiček!

1. Zamenjajte brisalce!
Naši strokovnjaki pravijo, da je brisalce treba zamenjati vsako leto, vsekakor pa takrat, ko opazite enega izmed naslednjih znakov: brisalci puščajo črte, naredijo meglico, preskakujejo ali škripljejo. Poskrbite, da boste imeli nad cestiščem dober pregled.

2. Bodite zbrani!
Zbranost, za varnost v prometu pa morajo poskrbeti tudi pešci, kolesarji in vsi drugi udeleženci v prometu. Dobro očiščeni žarometi, razmeram prilagojena hitrost, hoja in kolesarjenje ob robu ceste ter uporaba odsevnih teles oziroma svetilk so nujno potrebni, da ne bo prišlo do nesreč.

3. Najpomembnejši NASVETI za varno vožnjo! 

 • Pripravite se na vožnjo
 • Bodite spočiti
 • Pravilno zapakirajte prtljago
 • Raziščite pot
 • Vozite po odsekih
 • Pri vožnji se izmenjavajte
 • Avto naj bo servisiran in pregledan
 • Odstavni pas je za nujne primere
 • Preverite pnevmatike

4. Vožnja po avtocesti
Na avtocesti morate upoštevati omejitve hitrosti, za prehitevanje ali spremembo pasu pa uporabljajte smerokaze. Volan morate držati dovolj tesno in ga ne obračajte naglo, da pri velikih hitrostih ne bi izgubili nadzora nad vozilom oziroma, da ne bi prišlo do prevračanja. Uporabljajte nadzorne sisteme, ki vas opozarjajo kdaj ste utrujeni, kdaj ste nezavedno blizu sosednjega voznega pasu.

5. Vožnja v vetru
Pri vožnji v vetrovnem vremenu je potrebno zmanjšati hitrost tako, da boste v vsakem trenutku pripravljeni za zaustavljanje vozila.
Če prevažate tovor, se prepričajte, da je varno pritrjen in bodite pozorni na pešce, ki jim veter otežuje gibanje, morda pa tudi ne slišijo zvočnih signalov. Vsekakor zaprite vsa stekla, da v vozilo ne bi padali prah in objekti, kar bi lahko vplivalo na vidljivost in vašo varnost.

6. Kako dobro vam delujejo zavore?
Zavore so ena izmed najbolj pomembnih stvari pri avtu! Preizkusite vaše zavore! Izračunajte, koliko časa traja, da se vaš avto popolnoma ustavi. Sicer ne gre za znanstveno dokazan preizkus, vendar je dober pokazatelj, ali je potrebno zavore menjati ali ne. Če niste prepričani, nujno obiščite našo delavnico!

7. Ne ogrevajte avta na mestu
Pozimi je seveda prijetno sesti v ogret avto, ampak to je obenem tudi zelo potratno in okolju neprijazno. Veliko bolje je, če avto ogrejete z vožnjo. Ker ima mrzel motor nekoliko večjo porabo, je pozimi še posebej pametno pomisliti, ali je vožnja zgolj nekaj sto metrov res nujna ali pa lahko do tja pridete na kakšen drug način.

8. Navigacija 
Navigacija je zelo koristen pripomoček, ki zagotavlja večjo varnost in udobje med samo vožnjo. Na voljo v vseh Hyundai modelih!

9. Poskrbite za ustrezne pnevmatike!
V avtomobilu ste varni, dokler imajo pnevmatike stik s podlago. Ko ta stik izgine, so precej nemočni tudi vsi varnostni sistemi, ki se trudijo avtomobil obdržati v željeni smeri.
Pnevmatike/gume so najpomembnejši element, ki skrbi za vašo varnost, s tem pa tudi za varnost ostalih udeležencev v prometu. Zagotovite si vrhunske in nove pnevmatike.

10. Megla 
Ko naletite na plast megle, prižgite zasenčene luči. Morda vas bo zamikalo, da bi prižgali dolge luči, vendar boste s tem storili napako. Vaše luči bodo odsevale od megle in vam še zmanjšale vidljivost, namesto da bi jo izboljšale. Poleg tega boste z dolgimi lučmi slepili nasproti vozeče voznike.

11. Kako pomagajo Hyundai SmartSense sistemi?
Hyundai SmartSense nabor varnostnih tehnologij oziroma asistenčnih sistemov je najsodobnejši sistem pomoči vozniku, zasnovan z namenom, da vam zagotavlja več varnosti in udobja ter sproščenosti. Združuje vse od samodejnega zaviranja, da bi se izognili trkom, do zaznavanja vozil v mrtvem kotu.

 • FCA-sistem za preprečevanje naleta
 • LKA-aktivni sistem za ohranjanje voznega pasu
 • LVDA-sistem za opozarjanje na speljevanje vozil pred vami
 • DAA-sistem za nadzor voznikove zbranosti
 • HBA-sistem za vklop in samodejno zasenčenje dolgih žarometov
 • ISLA-integrirni sistem za prepoznavanje prometnih znakov
 • ROA-sistem za opozarjanje potnikov na zadnjem sedežu
 • ECall-sistem za samodejni klic v sili

12. Nočna vožnja
Ko vozite ponoči, potrebujete nekaj časa, da se oči privadijo na temo in ulično razsvetljavo. Da bi preprečili dodatno zaslepitev z lučmi vozila za seboj, spremenite kot nagiba notranjega vzvratnega ogledala. Hkrati se poskušajte izogniti direktni svetlobi nasproti vozečega avtomobila.

13. Najbolj enostaven servis pri Avtohiši Zalar – PICK UP SERVIS
Kaj to pomeni? Na vašo željo prevzamemo vaše vozilo na vaši lokaciji, ga razkužimo, opravimo servisno storitev, ponovno razkužimo in vam ga dostavimo na vaš naslov.

14. Redno vzdrževanje avtomobila (pomlad, poletje, jesen, zima)
Pripomore, da se izognete visokemu računu pri servisu avtomobila. Na naš servis se lahko naročite na 01 7881 999 ali preko elektronske pošte: servis@avtohisa-zalar.si.

15. Akumulator – daljša življenska doba
Če želite podaljšati življenjsko dobo akumulatorja, avto vedno parkirajte v garaži. Akumulatorju namreč škoduje tako vročina od poletnega sonca kot zimski mraz.

16. Najboljši pravi servis
Pooblaščen servis ali servis z dolgoletno tradicijo je vaš prijatelj, ki mu zaupate – pridobite tudi potrjeno servisno knjižico! Ste letos že napolnili klimo v vašem vozilu?

17. Ste vedeli? 
Pooblaščeni servis vgrajuje večina originalne nadomestne dele ali na vašo željo alternativne dele, ki po kvaliteti ne zaostajajo veliko za originalnimi in tako skrbi za vašo varnost. Zaupajte nam vaš avtomobil!

18. Nasvet za varno vožnjo poleti! 
Navigacija je praktičen pripomoček, vendar vam svetujemo, da že vnaprej načrtujete in raziščete pot!

 

 

 

 

Nasveti za varno vožnjo v nočnih razmerah!

1. Prepričajte se o vaših žarometih in lučeh
Velikokrat so žarometi tudi v povsem novih avtomobilih nepravilno usmerjeni, neenakomerni ali usmerjeni nižje, kot je potrebno. Zato se je potrebno prepričati, ali so pravilno nastavljeni. Če to preverjajte sami, uporabite navodila za uporabo – bodite potrpežljivi. Morda bo treba nekaj poskusov, preden jih boste popolnoma usmerili. Pazite le, da na novo usmerjene luči ne bodo zaslepile prihajajočega prometa. Tudi luči, ki so pravilno usmerjene lahko oddajajo nepravilno svetlobo, zato ne pozabite na čiščenje žarometov. Najboljša rešitev je, da kupite komplet za lakiranje žarometov, s katerim odstranite meglico, da bodo vaše luči ponovno močno svetile.

Potrebujete pomoč pri pregledu luči ali vašega avtomobila? Za podrobnejše informacije nas prosimo pokličite na telefonsko številko 041 611 920 ali pa nam pišite na servis@avtohisa-zalar.si.

2. Zatemnitev osvetlitve na armaturni plošči
Avtomobili imajo z razlogom stikala za zatemnitev armaturne plošče. S stikali na armaturni plošči in velikimi multimedijskimi zasloni, ki so v novejših vozilih, je v vozilu veliko virov nepotrebne in moteče razsvetljave, ki vam lahko zmanjšajo vid. Zatemnitev luči na armaturni plošči lahko odstrani odseve na vetrobranskem steklu in omogoči, da se vaše oči bolje prilagodijo temi, kar močno izboljša nočno vidljivost.

3. Ne glejte v luči
Svetle luči ali ulična razsvetljava lahko ponoči zelo moti ​​vašo koncentracijo. Znotraj avtomobila so vaše oči navajene sijaja armaturne plošče in temne ceste pred seboj. Pogled usmerite stran od drugih luči na cesti in ne ozirajte se na bližajoče se dolge luči. Če imajo avtomobili za vami prižgane dolge luči, lahko vzvratno ogledalo premaknete in ga zatemnite.

4. Vožnja v nočnih razmerah – previdnost na cesti ni nikoli odveč
Vedite, da previdnost ni prav nikoli odveč pri vožnji v katerihkoli razmerah, a nočne razmere so še predvsem občutljive in zahtevajo največ zbranosti. Pomembno je, da hitrost vozila zmanjšate in jo prilagodite razmeram ter stanju vozišča. Ne pozabite povečati varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred vami.

 

 

Nasveti za varno vožnjo pozimi in v zimskih razmerah

1. Prepričajte se o vaših žarometih in lučeh
Nekaj dni nazaj nas je presenetil prvi sneg, in verjetno smo ga bili vsi zelo veseli. Prvi pravi zimski dnevi so tako že med nami in temperature so se ohladile. V teh dneh in izjemno pomembno je, da ste vozniki pripravljeni na meglo, sneg in poledico. Dodatna previdnost in večja pozornost je v zimskih razmerah nujna, a za varno vožnjo je seveda pomembno tudi to, da je vaše vozilo do potankosti tehnično brezhibno. Pripravili smo vam priporočila za vožnjo v zimskih razmerah oziroma pozimi. Za vsa vaša vprašanja, pa smo vam vedno z veseljem na voljo!

2. Luči tudi podnevi
Uporaba luči podnevi je v Sloveniji med vožnjo z motornim vozilom obvezna, prav tako kot v mnogih evropskih državah. Večkrat preverimo, ali na avtomobilu res delujejo vse naprave za osvetljevanje ceste, označevanje vozila in dajanje svetlobnih znakov.

3. Preglejte stanje vašega vozila

Zima obremenjuje vaše vozilo, zato morate biti še bolj temeljiti pri vzdrževanju. Preverite pnevmatike, ali imajo dovolj profila, kakšno je stanje akumulatorja, brisalcev in tako naprej. Priporočljivo je, da tlak v pnevmatikah preverjate vsaj parkrat mesečno – da zagotovite čimvečjo varnost na cesti. Svojo varnost lahko povečate z novimi oziroma boljšimi pnevmatikami, starejše in slabše pnevmatike nudijo precej manj oprijema.

POVZETEK VSEH NASVETOV:

 • Hitrost vozila zmanjšajte in jo prilagodite razmeram ter stanju vozišča. To je zelo pomembno.
 • Nujno je, da povečate varnostno razdaljo med svojim vozilom in vozilom, ki vozi pred vami.
 • Zavirajte narahlo in po potrebi postopno, z večkratnim pritiskom na stopalko. Bodite previdni.
 • Ne spreminjajte smeri vožnje sunkovito, saj vsako tako ravnanje lahko povzroči zanašanje vozila. Podobno velja tudi za sunkovito speljevanje.
 • Zelo pomembna je izbira pravilnega prestavnega razmerja, ker lahko premajhna moč na pogonskih kolesih zmanjša učinkovitost vodenja vozila in onemogoči potrebne popravke smeri vožnje, prevelika pa povzroči zdrsavanje pogonskih koles in zanašanje vozila.
 • Vozite čim bolj enakomerno, brez premočnega pospeševanja ali zmanjševanja hitrosti.
 • Posebej bodite pozorni na izpostavljene dele ceste, kjer se pogosteje pojavlja poledica.
 • Računajte z daljšim časom potovanja, zato se od doma odpravite prej kot običajno.
 • Med vožnjo bodite zbrani, predvsem pa strpni do drugih udeležencev v prometu. V takih razmerah so še posebej pomembni vozniška kultura, etika in solidarnost.
 • Pred vožnjo dobro očistite vsa stekla in poskrbite, da se z vozila ne bodo raztresali sneg, led, voda ali druge snovi.
 • Sicer pa so zimske pnevmatike zasnovane tako, da zagotavljajo najboljši oprijem v slabših, zimskih razmerah. Zimske pnevmatike izboljšajo oprijem na snegu in ledu ter so oblikovane z mehkejšo, bolj prožno gumijasto zmesjo, ki zagotavlja boljši oprijem tudi pri nižjih temperaturah.

Poskrbite tudi za to, da so svetila na vozilu čista in v dobrem stanju, če pa ima vaš avto meglenke, jih preglejte ter jih obvezno uporabljajte takrat, ko je to potrebno. Tako boste videli dlje in povsod!

Pa veste, na kaj vse morate biti pozorni pri vzdrževanju vozila? Za vas imamo odgovor pri Avtohiši Zalar v naslednjih nekaj točkah – seveda smo za vas tukaj mi, Avtohiša Zalar, kjer za vaš avtomobil nudimo vse na enem mestu!

4. Nujno očistite sneg
Pomembno je, da očistite sneg z vozila. Prepričajte se, da sistemi za ogrevanje in hlajenje vašega avtomobila delujejo pravilno. Ne pozabite! Pri sebi imejte vedno strgalo za led, metlice in krpice za čiščenje stekel in zunanjosti vozila. Poskrbite, da bo rezervoar tekočine za brisalce vašega avtomobila napolnjen in da so metlice brisalcev v dobrem stanju. To je zelo pomembno!

4. Previdnost ni nikoli odveč
V avtomobil, pripravljen na zimsko vožnjo, spadata metlica in strgalo za čiščenje stekel. Preverite tudi brisalce, morda je guma natrgana ali drugače poškodovana. V posodi s tekočino za čiščenje vetrobranskega stekla naj bo dovolj tekočine, ki v mrazu ne bo zmrznila. Naprave za odtajevanje in sušenje vetrobranskega stekla ter naprave za ogrevanje in zračenje morajo zagotoviti normalno vidljivost skozi steklo. Pred daljšo vožnjo preverite, ali imate v rezervoarju dovolj goriva. Sneg lahko preseneti tudi zimsko službo in zgodi se, da vozilo z nemočnimi potniki obstane na cesti, zato tudi odeja v vozilu ne bo odveč.

 

 

Vabljeni na testne vožnje v Loškem Potoku

V Pri Avtohiši Zalar smo za vas pripravili odlično priložnost, za vse navdušence vozil Hyundai in tudi ostale! Še zadnjič letos se podajamo na karavano testnih vozil. Tokrat bomo obiskali prijazne...

Sobota testnih voženj na Lavrici

Pri Avtohiši Zalar smo za vas pripravili odlično priložnost! Vabimo vas na testne vožnje z novimi vozili Hyundai v soboto 11.09.2021 na Lavrici - parkirišče ob novo odprti KAVARNI IN SLAŠČIČARNI...

Novi Hyundai i20 2021 – že v salonu!

Popolnoma novi Hyundai i20 je bil razkrit že prejšnje leto, sedaj pa vam ga z veseljem predstavljamo tudi v našem salonu v prečudoviti modri barvi. Prepričani smo, da mu ta barva odlično pripada in...

Novi Hyundai Tucson – prva vožnja in prvi občutki!

Pri Avtohiši Zalar vam tokrat predstavljamo najnovejšega novinca, srednje velikega športnega terenca znamke Hyundai, ki sliši na ime Tucson in se obenem poteguje tudi za naslov Slovenski avto leta...

Obvestilo: prodaja in servis vozil – vse informacije!

Prodaja in servis vozil - odlok, ki velja od 24. 12. do 04. 01.2021 Servis vozil - le za nujna popravila Obveščamo, vas da servis vozil deluje nemotemo za vsa nujna popravila vašega vozila (okvara...

Čudovite praznike vam voščimo s čudovito galerijo Hyundai i30 N Line!

Cenjene bralke in bralci ter seveda najboljše stranke Avtohiše Zalar! Za vas smo pripravili prav posebne fotografije najnovejšega modela Hyundai i30 N Line, seveda smo v fotografiranje vključili...

Ujemite enkratno priložnost – veliki popusti za malorabljena vozila!

Za vas smo ob ponovnem odprtju našega salona pripravili prav posebno akcijo odličnih vozil Hyundai iz zaloge! Vsi trije avtomobili v ponudbi imajo bogato doddatno opremo, pohvalijo se pa lahko z...

Popolnoma novi športni terenec Hyundai Tucson – že pri Avtohiši Zalar!

Odkrijte novega Hyundai Tucsona - Hyundaijev kompaktni SUV je po prenovi boljši kot kadar koli prej, saj ga odlikujejo še drznejši slog, kopica novih tehnologij in najnaprednejši varnostni sistemi....

Nasveti za varno vožnjo pozimi in v zimskih razmerah

Nekaj dni nazaj nas je presenetil prvi sneg, in verjetno smo ga bili vsi zelo veseli. Prvi pravi zimski dnevi so tako že med nami in temperature so se ohladile. V teh dneh in izjemno pomembno je, da...

Nasveti za varno vožnjo v nočnih razmerah!

Pogosto vozite ponoči oziroma takrat, ko je na cesti temneje oziroma temačno? Želimo, da bi v vožnji užival tudi v manj ugodnih razmerah in ravno zaradi tega, smo za vas pripravili nekaj nasvetov....

Ugodno financiranje za rabljena in nova vozila pri Avtohiši Zalar!

Ste vedeli, da lahko tudi v tem času ugodno in brezskrbno pridete do vašega novega ali rabljenega avtomobila?  V Avtohiši Zalar imamo za vas vedno na voljo pestro zalogo odličnih vozil, tako novih...

NOVOST: novi Hyundai i20 N in i20 N-Line

Popolnoma novi Hyundai i20 N je postal najmočnejši v razredu. Inženirji so mu vgradili izjemno zmogljiv motor, močno pa so prilagodili tudi podvozje, ki je sedaj še bolj dinamično. Hyundai i20 N...

Novi Tucson za Slovenski avto leta 2021!

Z veseljem vam sporočamo, da se popolnoma nova generacija modela Tucson poteguje za slovenski avto leta 2021. To je seveda izjemno dobra novica, zato vas vabimo, da tudi vi oddate glas za novega...

Hyundai SmartSense asistenčni sistemi – kako pomagajo?

Hyundai SmartSense nabor varnostnih tehnologij oziroma asistenčnih sistemov je najsodobnejši sistem pomoči vozniku, zasnovan z namenom, da vam zagotavlja več varnosti in udobja ter sproščenosti....

Hyundai i30 N Line z bogato dodatno opremo po akcijski ceni!

V akcijski ponudbi imamo testni primerek modela Hyundai i30 Fastback N-Line. Le-ta vam je v akcijski ponudbi na voljo po ceni 20.490 € s prihrankom več kot 4.000 €! Možnost akcijskega financiranja! ...

Novi Hyundai i10 N-Line: dinamična nova oblika!

Že kmalu po premieri nove generacije modela i10 je Hyundai razkril tudi popolnoma novo različico imenovano i10 N-Line. Le-ta združuje dinamično obliko, več povezljivosti in eno izmed najbolj...

Odličen Hyundai Tucson 1.6 CRDi Premium 4WD N-Line za samo 28.490 € (privarčujte več kot -8.350 €)!

Iščete vaše novo vozilo? Pri Avtohiši Zalar smo za vas pripravili izjemno akcijsko priložnost za nakup športnega terenca! V ponudbi imamo testni primerek modela Hyundai Tucson 1.6 CRDi Premium 4WD...

HYUNDAI TEDEN TESTNIH VOŽENJ – z vsemi vozili Hyundai!

Pri Avtohiši Zalar smo za vas pripravili odlično priložnost! Vsem bodočim kupcem omogočamo povsem nov način preizkušanja novih vozil. Spoznajte električne in hibridne modele vozil Hyundai! Tako vam...

Električna testna vožnja po vaši želji, 5.10 do 12.10.2020!

Pri Avtohiši Zalar smo za vas pripravili neverjetno priložnost! Vsem bodočim kupcem omogočamo povsem nov način preizkušanja novih vozil. Za testno vožnjo s popolnoma novim električnim vozilom...

Prenovljeni športnik Hyundai i30 N še bolj dinamičen!

Spoznajte prenovljeni Hyundai i30 N! Znamka trdi, da je bil avtomobil izboljšan s poudarkom na zmogljivosti, največja novost pa je vsekakor N DCT avtomatski menjalnik. Druge novosti so tudi nova...

Novi Hyundai Tucson – popolnoma nova generacija športnega terenca!

Popolnoma novi Hyundai Tucson 2021 je bil pravkar predstavljen in kot smo že predvidevali, nas je z velikim napredkom enostavno navdušil! Hyundai Tucson četrte generacije predstavlja oblikovalski...

Hyundai i30 N – prava cestna raketa!

Predstavljamo vam Hyundai i30 N, ki je v zadnjih letih od predstavitve dobesedno osvojil srca tistih nekoliko bolj dinamičnih voznikov, saj predstavlja svežo izbiro v ''hot-hatch'' segmentu vozil....

Hyundai – kako se je znamka razvila v tako uspešno?

Južnokorejski proizvajalec avtomobilov - znamka Hyundai trenutno zaposluje že več kot 75.000 ljudi po vsem svetu, pri čemer so vozila Hyundai na trgu v več kot 193 državah. Toda, kako je Hyundai...

Prenovljeni Hyundai i30 in i30 N Line s še več tehnologije

Znamka Hyundai ponosno predstavlja prenovljeno generacijo izjemno priljubljenega modela i30. Opaznih je kar nekaj sprememb na zunanjosti, ki veljajo za vse modele - običajnem i30 ter tudi pri...

Nova podznamka avtomobilov in trije novi modeli

Hyundai je napovedal ustanovitev svoje nove blagovne znamke, ki se bo imenovana Ioniq. Le-ta bo namenjena vsem vozilom, ki bodo imela vgrajeno baterijo (torej za električne modele). Hyundai bo z...

Kaj je dobro vedeti – oznake na pnevmatikah?

Za vas smo pripravili kratek prispevek, v katerem vam predstavimo kaj pomenijo oznake dimenzij pnevmatik pri osebnih vozilih. 205/65/R15H – pomeni širino, višino, premer in hitrostni razred. Širina...

Hyundai i10 – mestni posebnež!

Kot smo vam obljubili, vam bomo pri Avtohiši Zalar predstavili vsa najnovejša vozila znamke Hyundai - nadaljujemo z modelom Hyundai i10. Kaj si mislimo o tem simpatičnem malčku? Vabljeni na testno...

Hyundaijevih top 20 vozil tega tedna!

HYUNDAIJEVIH TOP 20 - preverite neverjetno ekskluzivno ponudbo najbolj vročih 20 avtomobilov prihajajočega tedna! Spodaj napisane akcijske cene veljajo izključno za vozila iz seznama, zaloge so zelo...

Ne puščajte psa samega v vročem avtu!

Poletje, morje in topli sončni žarki nas v poletju povsem sprostijo. A vendar, je tu nekaj stvari na katere morate biti pozorni, če imate hišnega ljubljenčka velikokrat v avtu. Poletje je tudi čas...

Hyundai Kona in Ioniq že od 220 €/mesec!

Predstavljamo vam ponudbo elektrificiranih vozil in sicer model Hyundai Kona in Hyundai Ioniq. Akcija že od 220 €/mesec velja do preklica oziroma do razprodaje zalog - za več informacij smo vam z...

Pin It on Pinterest

Share This