Znamka Opel bo v naslednjih letih deležna ogromno sprememb, predvsem zaradi dejstva pridobitve novega lastnika. Tako bo nova Opel Astra predčasno dobila naslednika, ki bo pričakovano temeljil na PSA platformi, podobni tisti, na kateri je že osnovan športni terenec Grandland X. Z novo platformo, ki je lažja, bolj prilagodljiva in izdelana iz boljših materialov, bodo novi tudi motorji. Bencinski motorji naj bi po neuradnih podatkih razvili od 110 konjskih moči pa vse do 220 konjskih moči, prav tako pa bodo še vedno na voljo tudi dizelski motorji. Pri slednjih pričakujemo moči od 100 konjskih moči pa vse do 180 konjskih moči.

Ampak največja novost uporabe nove platforme bo možnost električnega pogonskega sklopa. Po vsej verjetnosti bo zdaj že sedma generacija Opel Astre deležna različice priključnega hibrida, ki bo združeval bencinski in električni motor. Skupaj naj bi oba razvila okroglih 200 konjskih moči. Bencinski motor bo namenjen večjim naporom, električni motor pa bo največkrat deloval v mestnih vožnjah, polnil pa se bo lahko tudi preko običajnega elekričnega priključka.

Veliko sprememb bo tudi na zunanjosti, saj bo nova Astra precej bolj karakterno začinjena in nasploh bolj dinamična. Nekaj smernic bo vzetih iz Grandlanda X, zunanje dimenzije bodo ostale zelo podobne, občutek prostornosti pa bo precej večji v notranjosti. Bo pa znamka pred sedmo generacijo kmalu (predvidoma proti koncu leta) predstavila prenovljeno Astro šeste generacije, saj je šesta generacija le tri leta na trgu. Tudi prenovljena različica bo predstavljala nekaj sprememb na odbijačih, žarometih in zadnjih lučeh ter v notranjosti. O vseh novostih vas bomo obveščali sproti.

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.