V času servisa avtodoma si lahko v bližnji okolici Avtohiše Zalar ogledate nekaj zanimivosti. Med potepom si lahko ogledate kar nekaj skritih kotičkov, ki so bolj ali manj znani. Vsi spodaj opisani kraji so zelo zanimivi, hkrati se lahko sprehodite po naravi, se nadihate svežega zraka in spoznate nekaj novega o zgodovini in lepoti naše dežele. Za ogled priporočamo naslednje: Trubarjevo domačijo, grad Turjak, Grmado, Kamen vrh ter Gostilno pri Kuklju.

Seveda je to le nekaj izletnih točk! Na voljo vam je še ogromno drugih destinacij, katerih ne pozabite. 

1. Trubarjeva domačija

(Več informacij: http://bit.ly/trubarjeva-domacija)

Obnovljena Trubarjeva domačija je ohranila zunanjo podobo iz časa gradnje oziroma prenove mlina v  19. stoletju. Sestavljajo jo spominska hiša z mlinom, žaga venecijanka, gospodarsko poslopje in kozolec. Hiša z mlinom predstavlja osrednjo stavbo domačije. Nam najbolj zanimiva pa sta Temkova  žaga in mlin, opremljena z žagarsko zbirko, opremljeno pečnico ter maketo mlinskih pogonov.

Vir fotografije: https://kraji.eu/slovenija/trubarjeva_domacija/slo 

2. Grad Turjak

(Več informacij: http://bit.ly/grad-turjak)

Grad Turjak se nahaja v istoimenskem naselju, oba pa sta svoje ime pridobila skozi burno zgodovino in sicer iz imena izumrlega goveda tur. Grad je bil nekdaj eden izmed najmogočnejših in najzanimivejših gradov na Kranjskem. V gradu Turjak si lahko torej ogledate viteško dvorano, poročno dvorano, Dalmatinovo kapelo s freskami iz 15. stoletja, katoliško kapelo, volovski stolp, grajske ječe v stolpu itd.

Vir fotografije: https://kraji.eu/slovenija/grad_turjak/slo 

3. Grmada, Kamen vrh

(Več informacij: http://bit.ly/kamen-vrh)

Če vam hribi predstavljajo užitek ali pa celo izziv, se lahko povzpnete do planinske koče na Kamnem Vrhu ali pa do turističnega doma na Grmadi (Vrh pri Poljanah). Do planinske koče boste potrebovali približno 20 min hoje (1,6 km), do turističnega doma pa približno 1 uro (4 km).

Vir fotografije: http://www.hribi.net/slika.asp?gora=10884 

4. Gostilna pri Kuklju

(Več informacij: http://bit.ly/gostilna-pri-kuklju)

Za vse lačne želodčke pa vam priporočamo Gostilno pri Kuklju. Privoščite si pravo dolenjsko pojedino iz naravnih tradicionalnih sestavin preverjenega porekla, ki bo zadovoljila germanske užitke. Tudi za sladkosnedce je poskrljeno, saj vam postrežejo tudi s sladkimi dobrotami!

Vir fotografije: http://www.prikuklju.si

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.