Hyundai-ev N oddelek je letos predstavil njihov najnovejši projekt. N Vision 74.

Dirkalnik, ki za pogon uporablja elektriko iz vodikovih gorivnih celic. Pri N trdijo da to ni navaden koncept ampak kakor ga sami imenujejo Rolling lab, popolnoma delujoče vozilo na katerem razvijajo in izboljšujejo nove tehnologije.

 

Če se vam zdi, da vas izgled na nekaj spominja, vas občutek ne vara. Inspiracija za Vision 74 je bil konceptni avto Hyundai Pony Coupe iz leta 1974, po katerem je dobil tudi ime. Pony Coupe-ja je zasnoval slavni italijanski dizajner Giorgetto Giugiaro iz Italdesign in je bil tudi inspiracija DMC DeLoreana.
No, Doc Brown bi svojih 88 milj na uro (140 km/h) v Vision 74 dosegel precej hitreje kot v DeLoreanu, zasluge gredo dvem 235 kW elektromotorjem, ki poganjata zadnji kolesi. Ker ima vsako kolo svoj motor se lahko v ovinku natančno določi koliko moči dobi posamezno kolo. Elektriko hrani v 62,4 kWh bateriji, ki je sposobna hitrega polnjenja tudi z napetostjo 800V.

Hyundai je leta 2015 na Motorshowu v Frankfurt predstavil konceptni dirkalnik N 2025 Vision Gran Turismo, ki predstavlja njihov cilj v razvoju tehnologije gorivnih celic in dirkalnikov, ki to tehnologijo uporabljajo do leta 2025. Po sedmih letih lahko z Vision 74 že vidimo sadove njihovega prizadevanja in se lahko že veselimo, da bodo svoj cilj dosegli ali celo presegli.

 

Hyundai Pony Coupe koncept iz 1974

Hyundai N 2025 Vision Gran Turismo

Pin It on Pinterest

Share This

Potrebujete pomoč pri nakupu vozila ali servisiranju? Pošljite nam sporočilo!

 

Vpišite vaše podatke in nam pošljite sporočilo.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uspešno ste poslali sporočilo, odgovorili vam bomo čimprej.

Prosimo poskusite znova!

Avtohiša Zalar - Hyundai will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.